Δημιουργία της κυβερνητικής ιστοσελίδας www.covid19.cy

Για σκοπούς πληρέστερης ενημέρωσης του κοινού για τα μέτρα στήριξης οικονομικής και όχι μόνο υφής που η Κυβέρνηση έχει λάβει για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ως επίσης και για τις αποφάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, η Προεδρία έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.covid19.cy.

Στην ιστοσελίδα παρουσιάζονται με εύχρηστο και απλό τρόπο χρήσιμες πληροφορίες για τις πρόνοιες των μέτρων αρωγής, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, με παραπομπή και σε σχετικά έντυπα.

Η εν λόγω ενότητα χωρίζεται σε εννιά (9) κατηγορίες και συγκεκριμένα:
– Ενίσχυση δικτύου προστασίας εργαζομένων.
– Στήριξη επιχειρήσεων και ενίσχυση ρευστότητας.
– Επιπλέον μέτρα οικονομικής υφής.
– Επιπλέον μέτρα στήριξης πολιτών.
– Κύπριοι που ευρίσκονται στο εξωτερικό.
– Εξ’ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση.
– Ευπαθείς ομάδες και άτομα με αναπηρίες.
– Πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας.
– Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών.

Παρουσιάζονται επίσης συνοπτικά και για εύκολη αναφορά οι κυριότερες πρόνοιες των εκδοθέντων διαταγμάτων, τα οποία είναι αυτούσια αναρτημένα, ως επίσης και οι σχετικές οδηγίες για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.

Ακόμη, υπάρχουν στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εξάπλωση του COVID-19 στην Κύπρο, τα οποία καταγράφουν τις δειγματοληπτικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα θετικά κρούσματα, τον αριθμό των ατόμων που αποθεραπεύτηκαν, καθώς και δεδομένα ανά φύλο, ηλικιακή ομάδα και ανά επαρχία/δήμο/κοινότητα.

Η ιστοσελίδα θα είναι συνδεδεμένη και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η υπό αναφορά ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται, αναβαθμίζεται και ανανεώνεται συνεχώς, σύμφωνα και με τις όποιες νέες αποφάσεις ή μέτρα της Κυβέρνησης.

Exit mobile version