Συνεργασία Apple – Google για την ανάπτυξη τεχνολογίας εντοπισμού επαφών COVID-19

Σε κοινή ανακοινωση οι δύο “γίγαντες” δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν με την ανάπτυξη ενός προγράμματος το οποίο θα υποστηρίζεται απο iOS και Android μέσω του οποίου οι υπηρεσίες υγείας θα μπορέσουν να ανεχαιτίσουν την εξάπλωση του κορωνοιου.

Σε πνεύμα συνεργασίας, η Google και η Apple ανακοινώνουν μια κοινή προσπάθεια μέσω της χρήσης της τεχνολογίας Bluetooth για να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες υγείας να μειώσουν τη διάδοση του ιού, με το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών να έχουν ύψιστη σημασία κατά τη σχεδιαστική φάση.

Δεδομένου ότι ο Covid-19 μπορεί να μεταδοθεί μέσω επαφών, απο άτομα που έχουν ήδη πληγεί, οι υγειονομικές υπηρεσίες θεωρούν ότι η ιχνηλάτηση επαφών αποτελεί ένα απο τα πολυτιμότερα εργαλεία για περιορισμό της διάδοσής του. Ορισμένες κορυφαίες αρχές δημόσιας υγείας, πανεπιστήμια και ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει σημαντική πρόοδο για την ανάπτυξη τεχνολογίας παρακολούθησης επαφών. Με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας παγκοσμίως, η Apple και η Google θα παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API) και τεχνολογία επιπέδου λειτουργικού συστήματος για να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της ιχνηλάτισης επαφών. Δεδομένης της επείγουσας ανάγκης, το σχέδιο είναι η εφαρμογή αυτής της λύσης σε δύο στάδια, διατηρώντας παράλληλα ισχυρή προστασία στα θέματα των δεδομένω των χρηστών.

Το Μάιο, και οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν το API που θα επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ συσκευών Android και iOS χρησιμοποιώντας εφαρμογές από τις αρχές δημόσιας υγείας. Αυτές οι επίσημες εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες για λήψη από τους χρήστες μέσω των αντίστοιχων καταστημάτων εφαρμογών τους.

Οι πληροφορίες για την ανάπτυξη του προγράμματος αυτού είναι πλέον διαθέσιμες για το ευρύ κοινό.

 

Contact Tracing – Bluetooth Specification

Contact Tracing – Cryptography Specification

Contact Tracing – Framework API

Exit mobile version